Bir yazılımcı blogunda bu yazı belki biraz saçma olacak fakat bahsi geçen reklam birkaç gündür sık sık karşıma çıkmakta. Beni tanımayanlar için belirtmek isterim ki ne reklamcılık konusunda ne de pazarlama konusunda en ufak bir eğitim/tecrübe sahibi değilim. Fakat bu reklamı müşteri olarak izlerken beni rahatsız eden bir şeyler var.
Öncelikle izlemeyenler için ilgili reklam serisi:
Markaya çok aşina değilim, bundan birkaç ay önce İstiklal Caddesi’nde deneme fırsatım oldu. Reklamı görünce de marka tanıdık geldi, merak edip izledim. Yaratıcılık anlamında bir şeyler söylemek benim haddime değil. Ama “Hamburger çocuklarına yedirmeye geliyoruz” şeklindeki iddialı sloganı açıkçası yadırgadım.
Söylem zaten çirkin. Bunun dışında önce hedef kitleyi aşağılayıp sonra da aşağıladığı kesimi hedef kitle olarak görmek gibi çok garip bir durum söz konusu.
Neyi yediriyoruz?
Kimdir bu hamburger çocukları? Okul çıkışı Burger King’e gidip 2 menüye 12 TL veren öğrencilerden mi söz ediyoruz? Bu adama 2 döner 2 patates 2 Coca-Cola için 50 TL fiyat çekerseniz gerçekten de “yedirmiş” olursunuz. 50 liraya kaç hamburger alınır haberleri yok.
O kadar hesap ödeyeceğini kabullenmiş insanı da bu sloganla oraya getirmeye çalışmak bana makul gelmiyor. Aynı paraya Kırıntı’ya gidip steak yiyerek en azından adam gibi et yiyebilecek insanlardan söz ediyoruz. Hamburger çocuğu olurum daha iyi.
Son olarak, “mı, mi, mu, mü” soru ekleri ayrı yazılır:

Uzun lafın kısası dönerleri de ajansları gibiyse uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.
2015 başından beri Neurolize'da Yazılım Geliştirme Uzmanı görevini yürütüyor, Cloud Processing, BCI, Big Data Analysis ve Nöropazarlama teknolojileri üzerine çalışıyorum. 2013 - 2015 yılları arasında Rhino Runner Dijital Medya Ajansı'nda Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı görevinde sosyal medya uygulamaları, web siteleri, outdoor projeler, SharePoint İş Uygulamaları ve Windows Phone uygulamaları geliştirdim. 2009 - 2013 yılları arasında da Yemeksepeti'nde Yazılım Geliştirici ve Yazılım Test Uzmanı görevlerinde çalıştım. Eğitimim Kadir Has Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde devam etmekte.
.NET Framework, Mobil Uygulamalar, Silverlight, Office 365, ASP.NET, SharePoint ve Windows Azure ile yakından ilgileniyor olsam da elektroniğe, karikatürlere, bilim belgesellerine ve Rusça öğrenmeye özel bir ilgim var. Boş kaldıkça Rusça öğrenmeye çalışıyor, Intel Galileo ve Arduino ile IoT projeleri geliştirmeye çalışıyorum.